Kalojen suolaaminen

From Saamelaiskulttuurin ensyklopedia
Revision as of 08:38, 23 November 2021 by Anu (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search

Kalojen suolaaminen

Peratut kalat pestiin huolellisesti, jonka jälkeen ne ladottiin saaviin kerroksittain. Suolaa laitettiin kalojen sisään ja kerrosten väliin. Kerrokset ladottiin ristikkäin. Astian täytyttyä siihen laitettiin kansi, joka sopi kalojen päälle astian sisään. Sen painoksi laitettiin kiviä, jotta astiaan ei jäisi ilmaa.

Kalastus- / kala-aiheisia linkkejä: kalastus - kokoomasivu


Anna Idström



Muokkaa tätä sivua

Suomenkieliset artikkelit

Dát ii leat vel davvisámegillii

Čále dan

Salting fish

The gutted fish were carefully washed and laid in layers in a fish barrel. Salt was put inside the fish and between the layers, which were laid crosswise. When the barrel was full, a tight-fitting cover was placed over the fish inside it. It was weighted down with stones to make it airtight.

Anna Idström



Muokkaa tätä sivua

Articles in English

Denna språkversion existerar inte ännu

Skriv den